Viceministrul georgian al Afacerilor Externe: Reluarea relaţiilor diplomatice cu Rusia, imposibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgia acuză Rusia de deplasare a frontierei cu Osetia de Sud
Georgia acuză Rusia de deplasare a frontierei cu Osetia de Sud

Deşi Rusia este dispusă să reia relaţiile diplomatice cu Georgia, oficialităţile de la Tbilisi consideră acest lucru "imposibil", cât timp Moscova continuă să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste proruse Abhazia şi Osetia de Sud, relatează AFP.

"Dacă Rusia doreşte să aibă trei ambasade pe teritoriul georgian, atunci restabilirea relaţiilor diplomatice este naturalmente imposibilă", a declarat vice-ministrul georgian al Afacerilor Externe, Nino Kalandadze, pentru agenţia de presă France Presse, în reacţie la oferta făcută ieri de Moscova privind reluarea relaţiilor diplomatice.

"Georgia a fost forţată să rupă toate legăturile diplomatice cu Rusia când aceasta ne-a ocupat teritoriile suverane şi le-a declarat independenţa în mod ilegal", a explicat el. "Dar, dacă Rusia este gata să pună capăt ocupaţiei Abhaziei şi Osetiei de sud, nu vor mai fi obstacole în calea relaţiilor noastre diplomatice", a adăugat responsabilul georgian, citat de Agerpres.

"Suntem dispuşi să introducem un regim fără vize pentru cetăţenii georgieni, pe baze reciproce", a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova, Aleksandr Lukaşevici, după ce preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a anunţat marţi ridicarea, în regim unilateral, a vizelor pentru cetăţenii ruşi.

"Propunem, de asemenea, restabilirea relaţiilor diplomatice între statele noastre", a mai afirmat el. Moscova aşteaptă reacţia Tbilisiului la aceste propuneri, a mai indicat purtătorul de cuvânt.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite