Veniturile spionilor ruşi au fost făcute publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul federal rus de securitate FSB (ex-KGB) a dezvăluit, pentru prima dată, veniturile liderilor săi, pentru a respinge acuzaţiile conform cărora angajaţii săi sunt unii din cei mai mari corupţi din Rusia.

Potrivit Realitatea.net, şeful FSB câştigă mai bine decât preşedintele sau premierul Rusiei


Astfel, şeful FSB Alexander Bortnikov a câştigat, în 2009, 4,7 milioane de ruble (152.200 de dolari), cu peste 20% mai mult decât preşedintele Dmitri Medvedev sau premierul Vladimir Putin.

FSB a devenit unul din cele mai puternice servicii din Rusia între 2000 – 2008, perioada preşedinţiei lui Vladimir Putin, fost ofiţer KGB şi actual prim-ministru.

Potrivit sursei citate, FSB a întârziat 3 luni cu aceste declaraţii. Preşedintele Dmitri Medvedev a semnat, anul trecut, un decret prin care solicita publicarea veniturilor înalţilor funcţionari, a proprietăţilor imobiliare, şi a automobilelor pe care le deţin.

Medvedev a declarat că a încasat, în 2009, venituri în valoare de 3,34 milioane de ruble (108.200 de dolari). Mentorul său politic Vladimir Putin a declarat un venit de 3,89 milioane de ruble (126.000 de dolari).

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite