VIDEO Ruşii au inventat „alcolaserul“, detectorul de alcoolemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii au inventat „alcolaserul“, detectorul de alcoolemie
Ruşii au inventat „alcolaserul“, detectorul de alcoolemie

Inventatorii ruşi au găsit un nou remediu pentru a micşora numărul accidentelor rutiere înregistrate din cauza şoferilor aflaţi în stare de ebrietate.

„Alcolaserul“, un detector de alcool la distanţă va fi pus la dispoziţia Poliţiei Rutiere din Rusia, de către compania Laser System, din St. Petersburg. Acest aparat a fost prezentat, astăzi, la Moscova, cu ocazia unei expoziţii internaţionale de echipamente şi siteme de securitate utilizate de poliţie.

Dispozitivul poate detecta vaporii de alcool de la o distanţă de 100 de metri şi este eficient chiar şi la viteze de peste 120 de kilometri/oră. Noua „armă“ a poliţiei ruse este asemănătoare radarului, fiind dotată cu o rază laser care, îndreptată spre un automobil, trimite datele respective, inclusiv fotografia numărului de înmatriculare, către cel mai apropiat post de poliţie rutieră. Această rază laser nu este periculoasă pentru ochii şoferilor, dar nici sănătatea acestora.

Aparatul, care cântăreşte aproximativ 10 kilograme, va funcţiona doar la vaporii emanaţi de oameni şi este eficient chiar şi după consumul unui singur pahar de votcă. „Alcolaserul“ are nevoie de o perioadă de testare de aproximativ un an, astfel va putea fi folosit de poliţia rutieră rusă abia din anul 2012.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite