VIDEO Cercetătorii ruşi au creat un nor artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători din Rusia de la Institutul de Meteorologie Experimentală a reuşit să creeze un nor artificial după ce au studiat fenomenele meteorologice timp de 50 de ani.

Potrivit necn.com., cercetătorii susţin că scopul pentru care au creat norul artificial este acela de a evita producerea dezastrelor naturale.

Specialiştii susţin că durează 40 de minute ca norul să fie creat şi că este foarte dens. El poate fi utilizat pentru producerea de precipitaţii, în caz de nevoie. Metoda implică folosirea unui reactiv pe bază de sare.

Ruşii susţin că acest nor este primul pas spre reuşirea controlării şi influenţării nemefice a climei la nivel global. "Ceea ce se întâmplă acum cu vremea este anormal. De aceea, sarcina pe termen lung este să stabilizăm clima. Deocamdată, încălzirea globală progresează. Nivelul apelor din oceane creşte, gheţarii se topesc. De aceea, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă acestor procese", susţin coordonatorii proiectului, potrivit sursei citate.

"Manipulara atmosferică", aşa cum este cunoscut procedeul de influenţare a climei, a fost deja folosită în sens invers, pentru a alunga norii în zilele de sărbătoare naţională, cum a fost la parada de 9 mai.

VIDEO

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite