VIDEO Agresorii jurnalistului rus băgat în comă au fost surprinşi de camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Oleg Kashin
Jurnalistul Oleg Kashin

Televiziunile ruse au difuzat imaginile şocante în care jurnalistul Oleg Kashin, de la cotidianul Kommersant este bătut cu bestialitate.

Jurnalistul este în prezent într-o comă indusă medical - a suferit numeroase contuzii, are maxilarul rupt, fracturi şi degetul mic tăiat.

În imaginile video se poate vedea cum Kashin este bătut cu bestialitate de doi bărbaţi, timp de circa un minut şi jumătate, în apropierea locuinţei sale. Editorul cotidianului a declarat că bărbaţii l-au lovit mult peste degete, ceea ce indică faptul că atacatorii au dorit să se asigure că jurnalistul nu va mai scrie.

Imaginile au fost difuzate după ce un al doilea jurnalist rus, de la cotidianul Jukovskiie Vesti, a fost bătut. Motivul atacurilor nu este cunoscut, şi nici agresorii nu au fost identificaţi, dar ambii jurnalişti scriau despre eforturile de a împiedica tăierea unei păduri din Jukovski, aflată la periferia Moscovei, pentru construirea unei autostrăzi.

Construirea de drumuri este considerat un sector foarte corupt în Rusia, notează Huffington Post. Atacul asupra jurnalistului Kashin a stârnit mai multe reacţii,  inclusiv o declaraţie a preşedintelui Medvedev, care a promis să-i pedepsească pe cei vinovaţi.

"Cei care sunt implicaţi în această crimă vor fi pedepsiţi, indiferent de statutul lor, poziţia lor în societate sau meritele lor”, a declarat şeful statului rus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite