Top 5 mistere nerezolvate ale Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două decenii care au trecut de la disoluţia Uniunii Sovietice au fost o „mină de aur” pentru istorici – „de aur”, pentru valoarea informaţiilor descoperite în arhive şi memorii, şi „mină”, din cauza eforturilor frustrante, intense, care trebuie depuse pentru a aduce informaţia la suprafaţă.

Iată lista de mistere sovietice care aşteaptă să fie descoperite.

1.Ce s-a întâmplat cu miliardele de dolari în aur şi bani deţinute de Partidul Comunist după dispariţia URSS? Mai multe rapoarte de presă din acea perioadă susţineau că banii au fost mutaţi rapid în conturi din bănci străine, dar niciodată nu a fost adusă vreo dovadă. Igor Gaidar, premierul lui Boris Elţîn, a angajat cândva o firmă internaţională de detectivi particulari (Kroll Associates) pentru a-l ajuta să găsească banii, dar nu s-a înregistrat niciun progres. De câţi bani a fost vorba şi unde au dispărut?

2. A dezvoltat vreodată URSS o armă nucleară portabilă? S-a speculat mult, dar nu a existat niciodată vreo dovadă în acest sens. Generalul rus Alexander Lebed a spus în 1997 că s-au construit cam 100 de dispozitive nucleare de mărimea unei valize şi jumătate din ele au dispărut. Dar afirmaţia lui Lebed a fost vagă şi incompletă, iar alţii au negat ori au pretins că acesta le-a confundat cu mine nucleare terestre. Cine avea dreptate?

Click aici pentru a afla care sunt celelalte mistere ale Rusiei!

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite