Ţiganii români ar putea ajunge în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromi români
Rromi români

În Rusia ar putea apărea, în curând, ţigani români dacă Republica Moldova nu restricţionează libera lor circulaţie, scrie „Nezavisimaia Gazeta" citând un politician de la Chişinău.


Victor Şelin, liderul Partidului Social Democrat din republica Moldova, a spus că formaţiunea sa politică a făcut apel la Uniunea Europeană pentru a face presiuni asupra Bucureştiului pentru a nu mai finanţa mutarea ţiganilor români în statele vecine.

Şelin a declarat pentru publicaţia rusă că doar luna trecuta au ajuns în Republica Moldova, din România, 1.200 de rromi, iar alţi 3.500 au cerut autorităţile române permis de mic trafic pentru a putea circula liber în regiunile de la frontiera cu Republica Moldova. „ A început delocalizarea ţiganilor români în ţara noastră, spune Şelin, iar în România sunt nu mai puţin de 1,9 milioane de rromi.

Politicianul moldovean se teme că aceştia ar putea cere cetăţenia moldovenească, pentru că au început să-şi cumpere case în Basarabia. Potrivit legislaţiei de la Chişinău se poate acorda foarte uşor cetăţenie pentru români, spune Şelin. Acesta merge şi mai departe susţinând că ţiganii ar putea juca un rol semnificativ în perspectiva alegerilor din Republica Moldova.

Politicianul moldovean susţine că acesta ar fi şi unul din obiectivele Bucureştiului prin programul de reinstalare a rromilor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite