Şeful securităţii la Moscova: Exploziile de la metrou au legătură cu operaţiunile antiteroriste din Caucazul de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Vladimir Vasiliev, şeful de securitate din cadrul Dumei de Stat ruseşti
Vladimir Vasiliev, şeful de securitate din cadrul Dumei de Stat ruseşti

Vladimir Vasiliev, şeful Comisiei pentru securitate din cadrul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, crede că exploziile care au avut loc luni dimineaţa în metroul din Moscova au legătură directă cu recenta desfăşurare de operaţiuni antiteroriste din Caucazul de Nord, transmite RIA Novosti.

Este foarte clar cine se află în spatele acestor explozii, pentru că relativ recent au fost desfăşurate în Caucazul de Nord o serie de operaţiuni pentru lichidarea liderilor şi teroriştilor activi din clandestinitate, a declarat Vasiliev.

Întrebat dacă comitetul de profil va pune problema creării în cadrul Dumei de Stat a unei comisii speciale pentru o anchetă parlamentară proprie, Vasiliev a declarat că acest lucru ar fi prematur.

Nu trebuie să agităm pe nimeni cu formarea de comisii, trebuie să le permitem profesioniştilor să-şi facă treaba, a spus deputatul rus.

Potrivit datelor preliminare ale Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, ambele explozii ar fi fost provocate de teroriste sinucigaşe.

Datele preliminare culese de anchetatori, factura atentatului, frecvenţa exploziilor ne permit să tragem concluzia că este vorba despre un atentat terorist planificat cu atenţie, a declarat sursa. a informat o sursă din cadrul serviciilor speciale din capitala rusă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite