Ruşii, mai preocupaţi de problema alcoolismului decât de starea democraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
53% dintre ruşi sunt îngrijoraţi de amplificarea problemei alcoolismului
53% dintre ruşi sunt îngrijoraţi de amplificarea problemei alcoolismului

Potrivit unui sondaj efectuat recent de Institutul VTSIOM, cetăţenii ruşi sunt mai preocupaţi de creşterea inflaţiei şi de problema alcoolismului decât de starea democraţiei sau de securitatea naţională.

56% dintre ruşi sunt preocupaţi de creşterea inflaţiei, în timp ce 53% sunt îngrijoraţi de amplificarea problemei alcoolismului, arată sondajul de opinie, citat de RIA Novosti.

"Respondenţii au menţionat şi şomajul (46%), corupţia (44%) şi nivelul de trai (43%) printre problemele stringente ale Rusiei", precizează VTSIOM.

53% dintre ru;i sunt îngrijoraţi de amplificarea problemei alcoolismului

Numai 26% sunt preocupaţi de terorism, 16% de mediul înconjurător, iar 8% de starea democraţiei, de drepturile omului sau de securitatea naţională.

Anterior, preşedintele rus Dmitri Medvedev a iniţiat o campanie împotriva consumului de alcool, majorând accizele la bere şi vodka.

53% dintre ru;i sunt îngrijoraţi de amplificarea problemei alcoolismului

În plus, în cadrul unei mişcări mai radicale, vânzarea de băuturi spirtoase între orele 22.00 şi 10.00 dimineaţa a fost interzisă.

Într-o ţară în care mai mult de 23.000 de oameni mor în fiecare an din cauza abuzului de alcool şi în care consumul de vodka reprezintă 70% din totalul consumului de alcool, guvernanţii pregătesc noi măsuri împotriva acestui viciu, sunt de părere experţii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite