Rusia va testa un avion de vânătoare în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia vrea să testeze un nou model de avion de vânătoare în 2010
Rusia vrea să testeze un nou model de avion de vânătoare în 2010

La începutul anului 2010 armata rusă va testa un nou model de avion de vânătoare, intercepţie şi bombardament, anunţă joi publicaţia Izvestia, citându-l pe vicepremierul Serghei Ivanov. Caracteristicile tehnice ale noii aeronave de luptă sunt ţinute deocamdată în secret, informează AFP.

Avionul de vânătoare, construit de compania Suhoi, este primul tip de avion militar conceput în Rusia după căderea Uniunii Sovietice, în 1991. Proiectul a fost lansat încă din 2002, iar producţia în serie a avionului militar ar urma să înceapă din 2015.

Nici caracteristicile tehnice şi nici felul în care arată noul model de avion nu au fost făcute publice. Avionul seamănă cu modelul american F-22, însă are o formă mai aerodinamică şi este plat ca o broască, susţine o sursă din interiorul companiei Suhoi.

Noul aparat de zbor va fi construit din materiale noi, compozite şi va fi dotat cu motoare şi o electronică de bord moderne, mai susţine sursa citată, adăugând că acesta va putea fi dotat atât cu armament convenţional de înaltă precizie cât şi cu arme nucleare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite