Rusia: Rotirea cadrelor pentru combaterea corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev
Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a promulgat luni o lege care stipulează obligativitatea rotaţiei funcţionarilor din instituţiile publice, în cadrul măsurilor de combatere a corupţiei.


În virtutea acestei legi, rotaţia funcţionarilor din instituţiile publice se va face o dată la trei-cinci ani în scopul îmbunătăţirii eficienţei activităţii lor şi a combaterii corupţiei.

Astfel, angajaţii la stat vor fi plasaţi în alte funcţii în cadrul aceleiaşi instituţii sau în alta, cu condiţia ca salariul la noul loc de muncă să nu fie mai mic decât în funcţia precedentă, notează agenţia Ria Novosti.

În plus, în cazul în care funcţionarul va fi obligat să plece într-un alt oraş, acestuia i se va rambursa costurile de relocare şi îi va fi oferită o locuinţă din fondul locativ de stat.

În cazul în care un funcţionar refuză principiul rotaţiei, atunci el va fi concediat. Excepţie fac angajaţii a căror boală nu le permite să ocupe o poziţie nouă sau cei care au în îngrijire rude bolnave. Acestora ar trebui să le fie oferită o slujbă nouă, conform noii legi, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite