Rusia: Boxe speciale unde mamele îşi pot abandona bebeluşii nedoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul unde mamele îşi pot abandona bebeluşii nedoriţi
Locul unde mamele îşi pot abandona bebeluşii nedoriţi

Autorităţile ruse din mai multe regiuni au amenajat boxe speciale unde mamele îşi pot abandona, fără a-şi dezvălui identitate, noii-născuţii nedoriţi.

Primele baby-boxe de acest gen au fost instalate în oraşele Soci, Novorosiisk, Armavir, iar în următoarele luni va face acelaşi lucru şi oraşul Permi.

Proiectul implementat de autorităţile din Krasnodar urmăreşte să ofere o şansă micuţilor de a ajunge măcar într-un orfelinat şi nu pe mâinile traficanţilor.

Şefa departamentului de ocrotire a sănătăţii din regiunea Krasnodar, Tamara Perepelkina, a declarat pentru publicaţia „Trud" că rulotele sunt instalate pe lângă centrele medicale.

Boxele speciale sunt dotate cu senzori şi sisteme de încălzire şi au fost construite în zidurile unor spitale şi maternităţi. Orice femeie care doreşte să renunţe la un copil îl poate depune în aceste boxe. Senzorii transmit informaţiile la medici şi după câteva minute copilul va fi preluat de personalul instalaţiei.

Tamara Perepelkina spune că mai trebuie făcută o campanie pentru ca mamele care vor să scape de pruncii nedoriţi să fie învăţate să-i aducă la rulotele speciale, nu să-i arunce la gunoi. Perepelkina a ţinut să sublinieze că mamele îşi pot abandona anonim copii nedoriţi în aceste centre fără a fi urmărite penal.

În perioada ianuarie-septembrie, în regiunea Krasnodar au fost intentate şase dosare penale pentru „uciderea nou-născuţilor de către mame" sau „abandon în locuri periculoase".

Asemenea baby-boxe se gândesc să instaleze şi regiunile Tomsk, Omsk, Novosibirsk si Kirov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite