VIDEO Locuitorii din Moscova, îngrijoraţi de apariţia unui uriaș nor verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nor verde i-a îngrijorat pe locuitorii Moscovei Foto: Captură YouTube
Un nor verde i-a îngrijorat pe locuitorii Moscovei Foto: Captură YouTube

Autorităţile ruse au dat asigurări că uriașul nor verde care a apărut joi deasupra Moscovei, provocând îngrijorarea locuitorilor, este un fenomen natural generat de polen, relevă AFP.

„Creşterea rapidă a temperaturii în regiunea Moscovei a declanşat înflorirea mai multor tipuri de pomi", a explicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat. „De aceea, se poate observa această invazie de polen", a afirmat ministerul.

La rândul său, Centrul meteorologic din Rusia a descris fenomenul cu umor. „Astăzi, moscoviţii se simţeau ca eroii unui film catastrofal despre o invazie extraterestră", a scris Centrul pe site-ul său, aducând, de asemenea, în discuție polenul.

Acest nor verde, care a provocat anumitor persoane iritaţii la nivelul ochilor, nasului şi gâtului, a fost comentat şi pe Internet, unii temându-se de un accident industrial.

„De ce toate maşinile sunt acoperite de ceva verde începând de dimineaţă? Este biologic sau chimic? Acum este un nor verde", scria un utilizator de Internet.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a dat asigurări că nu există riscuri grave pentru sănătate.

„Pericolul generat de acest polen îi vizează pe alergici şi pe astmatici. Pentru ceilalţi nu există decât o neplăcere de sezon", a precizat ministerul.

Temerile populației au fost alimentate de faptul că, în ultimii ani, Rusia s-a confruntat cu numeroase accidente la instalaţii militare sau industriale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite