Zeci de arestări în cursul unor manifestaţii la Moscova şi Sankt Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin va fi învestit în funcția de președinte la 7 mai Foto: Reuters
Vladimir Putin va fi învestit în funcția de președinte la 7 mai Foto: Reuters

Aproximativ 80 de persoane au fost arestate, sâmbătă, în cursul unor manifestaţii ale opoziţiei la Moscova şi la Sankt Petersburg, relevă AFP.

La Moscova, sute de persoane (200, potrivit poliției) s-au adunat în Piaţa Triumfalnaia, în centrul capitalei, scandând „Rusia fără Putin".

Manifestaţia, care nu a fost autorizată, a fost organizată în mod simbolic, aşa cum opoziţia obişnuieşte să o facă în datele de 31, cu scopul de a cere respectarea articolului 31 al Constituţiei, care garantează libertatea de întrunire.

Forţele de ordine au cerut manifestanţilor să se disperseze, împingându-i către străzile adiacente şi procedând la arestări.

Aproximativ 60 de manifestanți au fost reținuți, printre aceștia numărându-se și controversatul scriitor Eduard Limonov, liderul Partidului Național Bolșevic, notează Interfax.

Autoritățile au anunțat că un poliţist a suferit arsuri la nivelul feţei, produse de o fumigenă aruncată de un manifestant, notează Mediafax.

La Sankt Petersburg, aproximativ 60 de persoane au încercat să manifesteze pe bulebardul Nevski, în centrul oraşului, purtând o panglică albă, devenită simbol al acestor demonstrații.

Forţele de ordine au dispersat manifestaţia prin intervenţii succesive, arestând 15 persoane.

Potrivit unei surse din poliție, citată de RIA Novosti, persoanele reținute au fost eliberate în cursul nopții.

O manifestaţie importantă este prevăzută pentru data de 6 mai la Moscova, cu o zi înainte de ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin, actual premier, în funcția de președinte.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite