Putin promite pensii mai mari şi tribunale speciale pentru corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vladimir Putin, care candidează pentru un al treilea mandat la preşedinţia Rusiei şi-a lansat joi manifestul preelectoral pe site-ul de campanie, putin2012.ru. Putin promite creşterea pensiilor şi a salariilor, dar şi crearea unor tribunale speciale pentru funcţionarii corupţi.


„Vom înfiinţa un mecanism eficient de control civil al activităţilor statului în domeniile cele mai vulnerabile la corupţie: achiziţiile de stat, utilităţi, infrastructură şi ordine publică", se arată programul electoral al lui Putin, citat de agenţia RIA Novosti.

În ceea ce priveşte domeniul economic, Putin spune că obiectivul său strategic este dublarea productivităţii în deceniul următor, creşterea eficienţei energetice, unde Rusia se afla mult în urma marilor puteri.

Putin a mai promis şi modernizarea forţelor armate, prin înzestrarea cu tehnologie avansată şi îmbunătăţirea standardelor de pregătire.

59 la sută dintre ruşi sunt săraci

Rezultatele unui studiu realizat de Institutul de sociologie al Academiei de Ştiinte din Federaţia Rusă arată că 59 la sută din populaţia Rusiei este săracă şi poate fi ajutată doar de către stat.

Clasa medie, determinată după metodicile europene, reprezintă numai 6-8% din populaţie. Studiul mai arată că numai 19% dintre ruşi au acasă un calculator.

Vârsta medie a săracilor este de 47 de ani, a clasei medii de 42 de ani, iar a mediul bogat de 33 de ani.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite