Putin, furios pe postul de radio Ecoul Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul unei reuniuni cu şefii instituţiilor de presă din Rusia, premierul Vladimir Putin, a acuzat principalul post de radio de opoziţie, Ecoul Moscovei, că relatează „mizerii".

Putin l-a criticat dur pe redactorul-şef al publicaţiei Ecoul Moscovei, Aleksei Venediktov : „Eu nu mă supăr când mă împroşcaţi cu mizerie de dimineaţă până seara, dar tot dumneavoastră sunteţi iritat", a spus fostul lider de la Kremlin.

Putin a acuzat postul de radio că acoperă anumite subiecte, în special proiectul sistemului antirachetă al NATO din Europa, favorizând Statele Unite. „Ei servesc interesele politice ale unui alt stat, în defavoarea Rusiei", a spus Putin.

Putin l-a criticat şi pe scriitorul Boris Akunin, care a anunţat că va mobiliza populaţia în perspectiva scrutinului prezidenţial.

„Din ce ştiu, este de origine georgiană. Înţeleg că i-a fost greu să fie de partea Rusiei după conflitul militar dintre Rusia şi Georgia din 2008", a spus Putin, acuzând opoziţia că respinge apelurile la dialog. „I-am invitat pe colegii din opoziţie şi nu au venit. Spun că vor să discute, că puterea nu îi ascultă. I-am invitat la dialog, dar nu vin. Îi întreb: ce vor?", a spus Putin.

„Nu am primit invitaţii reale la dialog", a reacţionat Boris Akunin, pe numele real Grigori Ceharticivili.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite