Putin: Atentatul de pe aeroportul din Moscova nu are nicio legătură cu Cecenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atentatul terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova, "nu are nicio legătură cu Cecenia", a declarat astăzi premierul rus Vladimir Putin. El a infirmat astfel  ipotezele care au fost vehiculate de presă pe această temă, informează Vesti TV.

El a subliniat că nu va purta niciodată negocieri cu teroriştii, deoarece acest lucru nu e "doar de sentimentul propriei demnităţi", ci reprezintă o practică internaţională în lupta contra terorismului.

"Nicio ţară din lume care se respectă nu merge pe această cale. Asemenea încercări de a negocia cu teroriştii şi extremiştii la începutul anilor '90 ne-au condus la primul şi al doilea război din Cecenia", a spus Vladimir Putin.

"Cum intrăm în negocieri cu teroriştii, agresiunea se intensifică şi creşte şi numărul victimelor. Este o practică mondială - nimeni nu discută cu teroriştii", a atras atenţia premierul rus.

"Potrivit unor date preliminare, actualul act terorist nu are nicio legătură cu Republica Cecenă", a mai spus Vladimir Putin.

Presa a anticipat că "hăituirea persoanelor originare din Caucazul de Nord, Asia Centrală sau pur şi simplu a cetăţenilor străini" va creşte după atentatul de pe aeroportul Domodedovo, soldat cu moartea a 35 de oameni, transmite Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite