Preşedintele belarus propune Rusiei să schimbe gazul pe cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a propus Rusiei, ţară ce se confruntă cu o secetă şi o caniculă fără precedent, să vândă gaze naturale în schimbul produselor alimentare.

"Trebuie să-i ajutăm pe prietenii noştri din Rusia, ei plătesc, au destul petrol, gaze, noi suntem gata de schimb. Noi nu avem petrol şi gaze şi în fiecare an ne sunt ridicate preţurile la acestea.", a declarat liderul belarus, citat de Agerpres.

Declaraţiile preşedintelui Lukaşenko intervin în contextul unor relaţii tensionate între Moscova şi Minsk, după criza gazului din luna iunie, urmată de un război informaţional între cei doi foşti aliaţi, până de curând cei mai apropiaţi din fostul spaţiu sovietic.

Şeful statului Belarus a mai declarat că întreprinderile agricole din ţara sa urmează să vândă lapte şi carne, precum şi cereale, însă acestea din urmă doar în cazuri excepţionale.

Ministrul belarus al agriculturii, Mihail Rusîi, a declarat la rândul său că a primit deja cereri de nutreţuri şi cartofi din partea câtorva regiuni ruse, precum Riazan, Voronej sau republica Tatarstan.

Din cauza căldurii extreme şi a secetei, Rusia se confruntă cu o lipsă de recoltă în acest an. Potrivit lenta.ru, nu este exclus ca Rusia să mărească importul de produse alimentare, pentru a acoperi deficitul.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite