Partidul aflat la putere în Rusia se îndreaptă spre victorie în alegerile regionale şi municipale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mulţi alegători ruşi au acordat sprijin opoziţiei, partidul aflat la guvernare, Rusia Unită, pare să se îndrepte spre o victorie, potrivit rezultatelor parţiale la alegerile regionale şi municipale, luate drept un test de popularitate.

Cu aproximativ 25 la sută dintre voturi numărate, Rusia Unită pare să fi pierdut un singur scrutin de mare importanţă, alegerile pentru primăria oraşului siberian Irkutsk. Aici au avut loc, în ultimele săptămâni, mai multe proteste antiguvernamentale, potrivit AP.

Rusia Unită aştepta de la acest scrutin să demonstreze că încă poate obţine un sprijin larg, în ciuda unui şomaj ridicat şi a creşterii preţurilor, survenite după zece ani de creştere economică. Odată cu anunţarea rezultatelor, un înalt responsabil al Rusiei Unite a avut o reacţie neobişnuită calificând aceste alegeri drept "murdare" şi acuzând opoziţia de fraude.

Rusia Unită, condusă de primul ministru Vladimir Putin, în mod normal apără legitimitatea alegerilor din Rusia, pe care le câştigă de obicei la o mare diferenţă.

Viaceslav Timcenko, deputatul Rusiei Unite, a declarat într-un comunicat că alegerile au fost marcate de "un număr şocant de mare de violări". El a adăugat că principalele partide ale opoziţiei parlamentare, Comuniştii, ultranaţionaliştii de dreapta liberal-democraţi şi partidul cu înclinaţii de stânga Rusia Justă, s-au implicat în cumpărare de voturi, o acuzaţie lansată frecvent contra Rusiei Unite la alegerile trecute.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite