Opoziţia rusă nu se lasă. Noi proteste anti-Putin la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii denunţă fraude la alegerile legislative
Protestatarii denunţă fraude la alegerile legislative

Câteva mii de partizani ai opoziţiei ruse s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei, pentru a denunţa fraudele din cursul alegerilor prezidenţiale de la 4 martie, câştigate de premierul Vladimir Putin.

Mobilizarea pare însă în scădere netă în raport cu zecile de mii de persoane care au defilat la Moscova din decembrie până în februarie.
Poliţia a indicat într-un comunicat că estimează numărul manifestanţilor prezenţi la 3.000. Conform agenţiei Interfax, liderul Frontului de Stânga, o mişcare de opoziţie, a apreciat însă că erau prezenţi 10.000 de protestatari.

Manifestanţii purtau pancarte care îl denunţau pe liderul rus şi drapele ale diferitelor mişcări politice ce compun coaliţia de opoziţie, care a organizat după alegerile legislative controversate din decembrie o mişcare de contestare fără precedent în ultimii 12 ani.

„Această putere nu este legitimă şi se teme", a declarat la începutul manifestaţiei Vladimir Rîjkov, unul dintre liderii mişcării.
„Cerinţele noastre nu au fost îndeplinite", a adăugat el, după care a cerut alegeri legislative şi prezidenţiale anticipate.

Vladimir Putin, aflat la putere din 2000, a fost ales preşedinte la 4 martie, cu aproape 64 la sută din voturi, în cadrul unui scrutin marcat de numeroase fraude, potrivit opoziţiei şi observatorilor independenţi.

Arestări la Sankt-Petersburg

Aproximativ 20 de persoane care încercau să participe la o manifestaţie neautorizată împotriva lui Vladimir Putin, la Sankt Petersburg, au fost arestate de poliţie, relatează AFP.

Între 200 şi 250 de persoane s-au reunit în Piaţa Revoltei pentru a denunţa fraudele de la alegerile prezidenţiale din 4 martie, câştigate de premierul Vladimir Putin. Poliţia a intervenit şi a arestat câteva zeci de protestatari, potrivit unei jurnaliste AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite