Omul de încredere al lui Putin acuză: Google este vinovat de tensiunile din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a agitat spriritele în Egipt, lucru care a condus la  alungarea preşedintelui egiptean Hosni Mubarak din cauza tensiunilor, a declarat vicepremierul rus Igor Secin.

"Uitaţi ce au făcut în Egipt, acei foarte bine plasaţi manageri ai Google, ce manipulare a energiilor oamenilor a avut loc acolo", a spus Secin într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Comentariul ferm al unuia dintre cei mai de încredere oameni ai premierului Vladimir Putin arată îngrijorarea crescută a Rusiei faţă de existenţa unui nucleu dur în ţară, care vizează tot mai mult rolul internetului în protestele care au marcat întreaga lume arabă.

Secin nu a dat detalii suplimentare despre asta.

Directorul executiv al Google, Wael Ghonim, a devenit un erou improbabil al revoltei in Egipt, care ar fi dus la alungarea lui Mubarak, notează Ruters.

Spre deosebire de televiziunea de stat, Internetul în Rusia este fără restricţii, fiind locul în care se găsesc multe critici şi remarci sarcastice la adresa lui Putin, a preşedintelui Dmitri Medvedev şi a întregii elite ruse.

Până în prezent, Rusia a rezistat tentaţiei de a introduce restricţii pe Internet, însă analiştii spun că există un nucleu dur apropiat de Putin care ar dori să impună controale similare celor din China.

Sâmbătă, preşedintele chinez Hu Jintao a cerut măsuri guvernamentale stricte în privinţa internetului şi a avertizat liderii Partidului Comunist că ţara se confruntă cu adâncirea conflictelor sociale care ar putea testa abilitatea partidului de a menţine un control ferm.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite