Medvedev despre scutul antirachetă: Trebuie să se ajungă la un acord cu Rusia, pentru a evita un nou Război Rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele din Occident trebuie să ajungă la un acord cu Rusia privind scutul antirachetă din Europa, pentru a evita o întoarcere la Războiul Rece, a avertizat, vineri, la Sankt Petersburg, şeful statului rus Dmitri Medvedev.

Trebuie să reflectăm la natura lăcaşului nostru european comun. 2020 se apropie. În 2020, Europa va avea un nou sistem de apărare antirachetă. Trebuie să ajungem, de acum, la un acord privind aspectul şi vom avea o casă modernă, a declarat preşedintele rus.

Dacă nu se va ajunge la niciun acord, Europa se va întoarce la situaţia de la începutul anilor '80, a avertizat Medvedev. Nu vreau să trăiesc în acea Europă. Sper că nici voi, a subliniat şeful de stat.

Săptămâna trecută, Dmitri Medvedev a trimis şefilor de stat din NATO un mesaj în care confirmă disponibilitatea Moscovei de a lua parte la o apărare antirachetă comună în Europa. Acesra a cerut participare egală pentru Rusia şi garanţii că sistemul nu va modifica echilibrul strategic. Mai multe detalii aici.

La Consiliul NATO-Rusia, care a avut loc la 4 mai la nivel de şefi de Stat Major, reprezentantul Moscovei, Nikolai Makarov, a spus că Moscova este gata să discute orice propuneri constructive pe tema scutului, iar NATO trebnuie să garanteze să noul proiect nu va pune în pericol potenţialul nuclear al Rusiei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite