Lukaşenko: "Dezmembrarea URSS a fost catastrofa geopolitică a secolului trecut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko / Sursa foto:Ria Novosti
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko / Sursa foto:Ria Novosti

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a apreciat într-un mesaj adresat cetăţenilor belaruşi şi ruşi că Belarus şi Rusia trebuie să-şi conjuge eforturile în sferele politice, economice şi sociale pentru a ocupa un loc demn în lume, scrie The Voice of Russia.

Este o necesitate să ne conjugăm eforturile în sferele politice, economice, sociale şi umanitare pentru a permite statelor noastre să ocupe un loc demn în cadrul comunităţii internaţionale şi pentru a garanta bunăstarea cetăţenilor lor, scrie Lukaşenko cu ocazia Zilei Uniunii Ruso-Belaruse, celebrată în fiecare an la data de 2 martie.

Conform publicaţiei The Voice of Russia, această sărbătoare a fost instituită de către Moscova şi Minsk după crearea în 1996 a unei Comunităţi a celor două ţări. La 8 decembrie 1999, Rusia şi Belarus au format o Uniune, rămasă în cea mai mare parte numai pe hârtie.

Dezmembrarea URSS, o mare putere ce garanta stabilitatea pe planetă, a fost o catastrofă geopolitică a secolului trecut, a apreciat Lukaşenko.

În pofida presiunilor masive externe şi interne, noi am pus bazele unităţii pentru o nouă etapă istorică, a continuat şeful statului belarus.

Sunt convins că aprofundarea integrării şi punerea în aplicare a Spaţiului Economic Comun dintre Belarus, Rusia şi Kazahstan vor garanta: competitivitatea economiilor noastre, o dezvoltare susţinută şi o viaţă decentă pentru popoarele noastre, a conchis preşedintele belarus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite