Lavrov: Nu mai credem că Rusia este percepută de NATO ca un inamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Lavrov (dreapta) şi omologul său Guido Westrerwelle (stânga)
Serghei Lavrov (dreapta) şi omologul său Guido Westrerwelle (stânga)

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a declarat luni, la întâlnirea cu omologul său german, Guido Westrerwelle, că Moscova nu mai crede că este percepută de NATO ca un inamic, însă a cerut clarificări suplimentare de la Alianţa Nord-Atlantică despre sistemul de apărare antirachetă.

"Nu mai credem că Rusia este percepută de NATO ca un inamic şi sperăm că viitorul concept strategic pe care Alianţa îl va adopta va spune acest lucru", a declarat Lavrov.

Ministrul de Externe a precizat că deşi Rusia nu face parte din NATO, conceptul strategic al Alianţei a fost expus diplomaţilor de la Moscova.

"Sperăm că politica de consolidare a parteneriatului strategic cu Rusia va fi confirmată.Vrem şi ca NATO să-şi reafirme ataşamentul faţă de dreptul internaţional. mai ales când este vorba despre recurgerea la forţă",a subliniat el.

La rândul său, ministrul de Externe al Germaniei a afirmat că faptul că Dmitri Medvedev se va duce la Lisabona "este confirmarea dorinţei reciproce de a se instaura un parteneriat strategic între NATO şi Rusia, iar opoziţia dintre ele ţine de trecut".

În cadrul întâlnirii, Serghei Lavrov a mai spus că Moscova vrea clarificări suplimentare de la NATO, în cursul vizitei secretarului său general în Rusia, din 3 noiembrie, pe tema sistemului de apărare antirachetă şi pe tema rolului Rusiei.

Şeful diplomaţiei germane se află într-o vizită oficială în Rusia. Guido Westrerwelle va merge marţi în Belarus - unde va fi primul ministru de externe german din ultimii 15 ani care va fi primit de preşedintele Aleksandr Lukaşenko. După aceea, şeful diplomaţiei de la Berlin va merge în Lituania.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite