Anchetă privind Maybach-ul lui Jirinovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski

Camera inferioară a Rusiei Unite, partidul de la putere în Rusia, condus de premierul Vladimir Putin, a solicitat o anchetă parlamentară care să stabilească din ce fonduri  şi-a achiziţionat vicepreşedintele Dumei, Vladimir Jirinovski, un luxos Maybach, relatează Interfax.

Deputatul Mihail Grişaninov a cerut Comisiei pentru combaterea corupţiei din Duma de Stat să verifice de unde a avut Jirinovski peste un milion de dolari pentru achiziţionarea unui Maybach.

Grişaninov a citit, într-o alocuţiune rostită miercuri în plenul Dumei, că din scrisoarea primită de la un cetăţean în care acesta scria că în urmă cu câţiva ani regele Swaziland, monarhul absolut al unei ţări întregi, a declanşat un scandal-monstru în presa locală şi acţiuni de protest în masă după ce şi-a cumpărat un Maybach.

În Rusia democratică, politicianul Vladimir Jirinovski îşi etalează deliberat opulenţa, în condiţiile în care o parte considerabilă a cetăţenilor noştri este afectată de criză şi şomaj. Şi nu se întâmplă nimic, opinia publică de parcă a intrat în silentio stampa. Dar, această situaţie nu poate dura la nesfârşit, a afirmat parlamentul rus.

Jirinovski a spus că el este cel mai verificat deputat şi a propus ca toţi parlamentarii din Dumă să fie anchetaţi în legătură cu averea pe care o deţin.

Potrivit presei de la Moscova, Jirinovski şi fiul său Igor Lebedev deţin proprietăţi şi apartamente în valoare de până la 100 milioane de dolari.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite