Dmitri Medvedev: "Nu mi-a plăcut niciodată ideologia Uniunii Sovietice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui interviu publicat joi, preşedintele rus Dmitri Medvedev a mărturisit că deşi a crescut cu ideologia, societatea şi principiile din perioada URSS, niciunul dintre aceste elemente nu îi plăcea, informează Le Figaro. 

M-am născut, am crescut în Uniunea Sovietică, m-am format în acea epocă. Dar societatea, ideologia sau principiile din acea vreme nu îmi sunt deloc apropiate, a declarat Medvedev, într-un interviu pentru revista franceză Paris Match, o declaraţie care îl detaşează de predecesorul său, premierul Vladimir Putin.

Citiţi şi:

Medvedev a adoptat noua doctrină militară a Rusiei care consideră extinderea NATO în Est drept motiv suficient pentru război

Emoţional vorbind, am multe amintiri plăcute de atunci, dar dacă vorbim despre moravurile acelei perioade, mai ales despre economie, nu aş vrea nicio clipă să mă reîntorc la acele condiţii, a adăugat şeful statului rus.

Dmitri Medvedev, în vârstă de 44, s-a născut la 14 septembrie 1965 şi avea avea 26 de ani în momentul prăbuşirii URSS (1991).

Vladimir Putin declarase că prăbuşirea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea, într-un discurs adresat Naţiunii în 2005, în perioada în care era preşedinte al Rusiei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite