Cenzură: Conducerea ziarului rus „Kommersant“, demisă pentru un articol în care denunţa fraudele de la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziarul „Kommersant“ l-a supărat pe Putin
Ziarul „Kommersant“ l-a supărat pe Putin

Redactorul-şef al „Kommersant" şi preşedintele grupului de presă care deţine publicaţia au fost demişi pentru că au publicat articole ce conţineau cuvinte ofensatoare la adresa prim-ministrului Vladimir Putin.

Proprietarul editurii Kommersant, Alişer Usmanov, a anunţat demiterea directorului general al Kommersant-Holding, Andrei Galiev, şi a redactorului-şef al publicaţiei „Kommersant-Vlast", Maksim Kovalski, scrie Gazeta.ru care face parte din acelaşi grup de presă.

Miliardarul ruso-uzbek, a motivat această demitere prin „publicarea în ultimele numere ale săptămânalului a unor articole care încălcau etica jurnalistică", conform Gazeta.ru.

În numărul din 12 decembrie, „Kommersant-Vlast" a publicat un reportaj privind fraudele imputate partidului de guvernământ, Rusia Unită, în alegerile legislative din 4 decembrie ilustrate de o fotografie a unui buletin de vot invalidat pe care se putea citi un mesaj injurios la adresa lui Putin.

Pe coperta săptămânalului se afla o poză a lui Vladimir Putin cu un aer copleşit şi un titlu format dintr-un joc subtil de cuvinte care permitea combinarea cuvintelor „Rusia Unită" şi „frauda la urne".

„Aceste publicaţii sunt la limita unui comportament infracţional", a declarat Usmanov afirmând că nu exclude un apel în justiţie împotriva lui Maksim Kovalski, citează Gazeta.ru.

Directorul general al editurii Kommersant, Demian Kudriavţev şi-a prezentat singur demisia, a precizat miliardarul.

Victoria partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin cu peste 49 la sută din voturi a fost contestată puternic în Rusia, provocând manifestaţii de protest fără precedent pe tot teritoriul ţării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite