Bloggeri ruşi au pătruns într-un complex militar secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lana Sator s-a pozat cu echipamentele de la întreprinderea Energomaş - foto: lana-sator.Livejournal.com
Lana Sator s-a pozat cu echipamentele de la întreprinderea Energomaş - foto: lana-sator.Livejournal.com

Bloggerul Lana Sator şi alţi câţiva colegi au intrat în complexul militar printr-o gaură din gard, au fotografiat nestingheriţi tot ce au dorit şi apoi au postat fotografiile pe Internet.

Intruşii nu au fost descoperiţi nici când au pătruns în întreprinderea Energomaş din cadrul complexului militar din regiunea Kimki a Moscovei. Fabrica produce carburant lichid inclusiv pentru proiectilele de tip SS-18 supranumite „Satana", în clasificarea NATO, scrie cotidianul rus „Izvestia".

Bloggeriţa Lana Sator a declarat că au pătruns pe teritoriul complexului destul de uşor, printr-o gaură în gard, deoarece întreprinderea nu dispune de nici un fel de protecţie. După care, timp de cinci zile, au cutreierat toate încăperile unde au putut intra, fără să se fi declanşat nici un sistem de alarmă, au intrat şi au filmat diferite echipamente, inclusiv în camera de testare a acestora.

După ce a aflat de isprava bloggerilor, conducerea întreprinderii Energomaş a declarat că nu are fonduri pentru reparaţia gardului.

În schimb, Dmitri Rogozin, numit săptămâna trecută vicepremier responsabil pentru complexul militar-industrial, i-a numit pe bloggeri „şoareci obraznici", iar pe cei responsabili pentru protecţia obiectivelor militare secrete „motani somnoroşi". El a promis că „vor fi luate măsuri dure în acest domeniu şi va face ordine".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite