A cumpărat lemn de foc şi a primit arme Kalaşnikov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un locuitor din Republica rusă Udmurtia, din Ural, a cumpărat lăzi de lemn pentru a se încălzi, crezând că sunt goale, dar a descoperit în ele 80 de puşti de asalt Kalaşnikov.

„Joi, un locuitor de 57 de ani din satul Sovhozni, din Republica Udmurtia, ni s-a adresat, spunând că a descoperit o puşcă de asalt Kalaşnikov în una dintre cutiile pe care le-a cumpărat pentru a face din ele lemn de foc", a explicat o sursă din poliţie, citată de agenţia Interfax.

Poliţia s-a deplasat la faţa locului şi a deschis în total 64 de lăzi în care a găsit 79 de arme de acelaşi tip, 254 de încărcătoare şi numeroase piese detaşate.

După verificările organelor de anchetă s-a stabilit că armele proveneau din arsenalul Ministerului Apărării de la Ijmaş, unde acestea urmau să fie distruse şi lăzile trebuia să fie folosite la transportul gunoiului.

„Şoferul camionului care transporta lăzile, crezând că sunt goale, a decis să facă nişte bani vânzându-le", a declarat o sursă din poliţia locală.
O anchetă a fost deschisă pentru a stabili de ce au fost încărcate cutii pline cu arme în stare de funcţionare în acest camion pentru transport de deşeuri.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite