VIDEO Rusia: alegerile vor avea loc pe 4 martie. Medvedev dansează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus a stabilit oficial data alegerilor: 4 martie. Decizia permite partidelor să-şi nominalizeze candidaţii. Cel mai important este cel propus de Rusia Unită: Vladimir Putin. Partidul îşi va ţine congresul duminică.

Deşi sunt şanse mari să revină ca preşedinte, iluzia popularităţii lui Putin a fost spulberată săptămâna trecută, când a fost huiduit pe un stadion din Moscova. Semnalul a fost recepţionat de actualul premier, care nu a mai îndrăznit să apară la un alt eveniment, a doua zi. Dar a emis un avertisment dur la închiderea şedinţei Dumei de stat (camera inferioară), ameninţând că opoziţia politică va duce la instabilitate.

"Ne confruntăm cu multe riscuri şi incertitudini şi pe o navă în furtună, e important ca întreaga echipă să muncească în mod coordonat dacă vrem ca nava să nu se scufunde", le-a spus Putin deputaţilor.

"Opoziţia" a venit din partea comuniştilor şi a membrilor partidului Rusia dreptăţii, care au refuzat să se ridice când a intrat Putin, un gest care nu a mai fost demult văzut în Parlamentul rus.

Un sondaj realizat de Centrul Levada arată că, dacă scrutinul ar avea loc mâine, doar 31% dintre ruşi l-ar alege pe Putin. Mult mai nesigură este soarta partidului de guvernământ, Rusia Unită, care va avea de trecut un test crucial pe 4 decembrie - alegerile parlamentare.

Medvedev - fără griji


Actualul preşedinte, Dmitri Medvedev, nu mai are însă de ce să îşi facă griji. A anunţat deja că nu va candida contra lui Putin. Aşa că îşi permite să se mai şi relaxeze . La un dans cu balerine, de pildă.

Priceperea lui Medvedev în ale dansului este pusă de mai mult timp sub semnul îndoielii. În aprilie, încercase să danseze pe un hit binecunoscut în Rusia - "American Boy". Filmarea, ajunsă pe bloguri, a stârnit săptămâni la rând râsul ruşilor.
Nu a fost iertat nici de data asta. "Deşi dansul era chiar simplu, preşedintele tot a reuşit să se încurce constant", scrie portalul NewsRu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite