VIDEO Sângele rece al monstrului din Logroño i-a şocat şi pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: europapress.net
Foto: europapress.net

Bărbatul a ucis-o cu mâinile lui pe fetiţa sa vitregă, în vârstă de zece luni, scufundând-o în apă, pentru a se îneca. Românul are 24 de ani, are antecedente penale pentru furt, nu vorbeşte aproape deloc limba spaniolă şi îşi agresa iubita în mod repetat, fără ca aceasta să-l denunţe.

"A intrat în apă şi a înecat bebeluşul cu propriile mâinie". Aceasta este metoda folosită de românul din Logroño, care a şocat ieri Spania, pentru a ucide o fetiţă de doar zece luni, fiica partenerei sale sentimentale, o româncă de 17 ani. Deşi, iniţial, se crezuse că bărbatul aruncase copilul în râul Ebru de pe un pod pietonal, cu tot cu cărucior, realitatea este şi mai monstruoasă: tânărul a smuls copilul din braţele mamei, s-a îndreptat spre zona inundabilă a râului, care în această perioadă a anului este plină de vegetaţie, şi a scufundat fetiţa în râu, ţinând-o sub apă cu propriile mâini, pentru a o îneca.

"Tatăl vitreg al fetiţei a acţionat cu atâta sânge rece încât i-a şocat şi pe poliţişti", avea să povestească ieri consilierul Gărzii Urbane, Miguel Sainz, care a refăcut, cronologic, firul evenimentelor. "La nouă fără câteva minute, seara, Poliţia Naţională, apoi Poliţia Locală au primit telefoane de la cetăţeni care susţineau că un cuplu s-a certat violent în faţa Bibliotecii din Logroño. Aceiaşi cetăţeni au alertat Poliţia de faptul că tânărul i-a smuls copilul din braţe mamei şi a fugit cu el spre râu. Femeia l-a urmărit, dar din cauza vegetaţiei înalte din zona inundabilă a râului Ebru, l-a pierdut din vedere", a povestit Sainz.

"Fetiţa a stat 45 de minute în apă. Nu mai respira"

În urma apelurilor, mai multe unităţi de poliţie, ambulanţe şi pompieri s-au prezentat la faţa locului, căutând-o pe fetiţă timp de 20 de minute. După acest timp, asasinul s-a prezentat "în mod voluntar" la comisariatul Poliţiei Locale, unde s-a predat. "A declarat că a înecat-o pe micuţă în apă", a spus Sainz, adăugând: "Era ud din cap până în picioare", ceea ce le-a indicat agenţilor că el însuşi a introdus bebeluşul în apă, cu propriile mâini.

Ulterior, bărbatul i-a însoţit pe poliţişti la faţa locului, arâtându-le unde o înecase pe fetiţă. Un pompier a scos corpul micuţei din apă, "dar aceasta nu mai respira". "Se afla în apă de 45 de minute, plus cele 20 în care bărbatul a întârziat să se prezinte la Poliţie", a precizat consilierul. "Cu toate acestea, s-a respectat protocolul, unităţile medicale au realizat manevre de recuperare, fără succes, însă, timp de 40 de minute".

Profilul criminalului: 24 de ani, infractor recidivist, nu vorbeşte limba şi-şi bătea des iubita

După ora 22.00 i-a fost comunicat mamei copilului "fatala veste". Tânăra a avut nevoie de asistenţă specializată, suferind un şoc. Arestatul, înainte de a fi dus în arest, a fost supus probelor de alcoolemie şi consum de droguri, la spitalul San Pedro.

Criminalul, monstrul din Logroño, este un român de 24 de ani, care are antecedente penale pentru furt pe teritoriul Spaniei. Partenera sa spune că acesta a agresat-o în nenumărate rânduri, dar ea nu l-a reclamat niciodată. Printre alte caracteristici ale profilului său, realizat de poliţişti se mai găsesc lipsa unei locuinţe fixe în Logroño, precum şi faptul că nu vorbeşte aproape deloc limba spaniolă, fiind de relativ puţin timp aici.

Vezi VIDEO aici

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite