Primarul Badalonei recidivează: "Ţiganii români, responsabili de nesiguranţa din oraş"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culmea, declaraţia respectivă a fost făcută la ieşirea de la procesul în care este inculpat pentru fluturaşii electorali distribuiţi anul trecut în oraş, cu mesaje xenofobe: "Nu vrem români!".

Primarul Badalonei (Barcelona), Xavier Garcia Albiol (PP), a declarat astăzi că unii ţigani români sunt responsabili de "o parte importantă a insecurităţii" din oraş, imediat după ce a dat declaraţii ca inculpat la tribunal pentru fluturaşii electorali pe care apărea fotografia cu mesajul "Nu vrem ţigani", ce făceau asocierea între infracţionalitate şi imigraţie, distribuiţi anul trecut pe străzile oraşului, înainte de campania electorală, scrie Europa Press.

"Problema locală cea mai importantă pe care o avem, în anumite zone din Badalona, în aceste momente, este nesiguranţa, şi o parte importantă din această nesiguranţă a fost creată de indivizi care sunt ţigani români", a insistat în faţa presei strânse în faţa Tribunalului de Instrucţie numărul 2 din Badalona. În mai, Curtea de Justiţie din Barcelona a ordonat redeschiderea cazului în care Albiol este acuzat de xenofobie şi incitare la ură de rasă.

Edilul PP a insistat că nu va tăcea "pentru că sunt date obiective", în faţa a ceea ce el consideră că provoacă mult disconfort şi insecuritate cetăţenilor din oraş.

Află mai multe informații despre acest subiect pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite