"Noi îi vrem pe imigranţi aproape"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Spania nu mai vrea imigranţi, iar una dintre metodele pe care le folosesc pentru a-i determina pe aceştia să se întoarcă în ţările de origine este aceea de a le oferi o sumă de bani",

"Spania nu mai vrea imigranţi, iar una dintre metodele pe care le folosesc pentru a-i determina pe aceştia să se întoarcă în ţările de origine este aceea de a le oferi o sumă de bani", relatează un cotidian din provincia Granada.

Totuşi, într-o recentă conferinţă de presă, Teresa de la Vega, vicepreşedinta guvernului spaniol, a declarat: " Dacă vor pleca toţi imigranţii care nu au permis de muncă, vom rămâne cu multe posturi neacoperite. Nu vom mai avea menajere şi bone care să îngrijescă bătrânii şi copiii, şi nici forţă de muncă în construcţii. Noi îi vrem aproape."

De la Vega a adăugat că, deşi în Europa fluxul imigranţilor a început deja să creeze probleme, guvernul spaniol nu este de acord cu politica lui Berlusconi de a-i expulza pe români, urmând a fi găsite alte soluţii, care să respecte drepturile omului şi ale cetaţenilor comunitari..

Conform datelor oferite de ONU, în prezent, în lume există în jur de 191.000.000 de persoane cu statutul de imigrant. Dintre acestea, aproximativ 41.000.000 îşi au reşedinţa în Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite