Un violoncelist roman şi un pianist spaniol, în concert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Suma şi Josu Okinena concertează împreună de 4 ani Departamentul de Cultură din cadrul Universităţii din Valladolid, provincia Burgos, în colaborare cu Universitatea din Segovia,

Răzvan Suma şi Josu Okinena concertează împreună de 4 ani

Departamentul de Cultură din cadrul Universităţii din Valladolid, provincia Burgos, în colaborare cu Universitatea din Segovia, organizează, astăzi, 12 martie, un recital muzical de violoncel şi pian.

Concertul este susţinut de către violoncelistul român Răzvan Suma şi pianistul spaniol Josu Okinana. Cei doi interpretează "Sonata pentru pian şi violoncel, în La major" de Ludwing van Beethoven, "Suita pentru cântece populare spaniole", de Manuel Falla, şi "Marele Tango", de Astor Piazzolla.

Cei doi concertează împreună încă din anul 2004 şi au susţinut recitaluri în cele mai importante săli de concerte din lume: Auditoriul Naţional din Madrid, Teatrul Colon din Buenos Aires sau Ateneul Român din Bucureşti. Răzvan Suma cântă la un violoncel Charles Adolfo Mancotel, care a aparţinut legendarului interpret francez Perre Fournier.

Josu Okinena, originar din localitatea San Sebastian, comunitatea Madrid, a absolvit Conservatorul din Madrid şi a câştigat numeroase premii naţionale de interpretare. (Roxana Pall, Castellon)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite