A crescut numărul vânzărilor de maşini fără acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A crescut numărul vânzărilor de maşini fără acte
A crescut numărul vânzărilor de maşini fără acte

Asociaţia Naţională a Vânzătorilor de Autoturisme din Spania, Ganvam, a cerut autorităţilor să ia măsuri faţă de creşterea numărului de tranzacţii ilegale cu maşini realizate între persoane particulare. În urma acestora, statul pierde sume importante de bani din cauza neachitării taxelor.

Amenda pentru nerespectarea interdicţiei poate ajunge până la 700 de euro. Potrivit statisticilor, tranzacţiile „la mica înţelegere” au crescut cu 15% anul acesta, faţă de anul trecut.

Fără garanţie

„Cumpărătorul nu beneficiază de nicio garanţie şi nici nu are vreo factură. Sumele tranzacţionate astfel nu sunt facturate, deci nu sunt impozitate”, se plâng reprezentanţii Ganvam.

Cei care îşi vând maşinile pe stradă nu plătesc impozitele şi nici taxele aferente pentru exercitarea activităţii de vânzare-cumpărare de autovehicule.

Ei nu sunt înregistraţi la Biroul pentru Impozitarea Activităţilor Economice, ceea ce prejudiciază atât statul, dar mai ales magazinele specializate.

Legea îi afectează pe mulţi români, asta şi pentru că unii dintre ei nu ştiu de existenţa interdicţiei privind afişarea mesajului de vânzare pe geamul maşinii.

„Nu ştiam de o asemenea lege, am fost amendat şi mi-au dus automobilul la cimitirul de maşini“, explică Florin H. din Tarragona.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite