Un "homeless" român, suspectat că ar fi incendiat "hotelul morţii" din Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceilalţi locatari "abuzivi" ai clădirii abandonate de zece ani susţin că românul a turnat benzină pe pereţii edificiului, nervos că aceştia nu l-au lăsat să intre în bloc cu două biciclete furate.

Un incendiu al unei clădiri de la numărul 39 de pe strada Sant Carles din Barcelona, ale cărui cauze încă nu se cunosc, a provocat, ieri dimineaţă, 11 victime: un rănit grav, cu arsuri pe 20% din corp şi zece persoane intoxicate, informează El Pais.

Locatarii din cartierul Barceloneta, în care se găseşte edificiul, susţin că acesta este abandonat de zece ani de zile, dat fiind că proprietarul nu a reuşit să obţină licenţă pentru construirea de locuinţe de uz turistic. Vecinii consideră "foarte grav" faptul că se permite existenţa clădirilor abandonate în cartier, cerând administraţiei să construiască în blocul abandonat locuinţe de închiriat pentru tineri.

Vecinii îi spun "hotelul morţii"

Clădirea este locuită de oameni ai străzii şi mici infractori, care au ocupat-o abuziv, profitând de faptul că fusese abandonată. De altfel, victimele sunt toţi oameni ai străzii care îşi petrec noaptea aici. Pepe Picas, de 66 de ani, o vecină a clădirii de cinci etaje susţine că în cartier blocul este recunoscut ca "hotelul morţii".

De ce? În decembrie 2008, un bărbat a fost găsit mort, ucis în bătaie, în interiorul clădirii. Câteva zile mai târziu, Poliţia a arestat în Castellon, doi oameni ai străzii, vinovaţi de moartea bărbatului. Carme Torres, o altă vecină din zonă, în vârstă de 59 de ani, susţine că alte două persoane au murit de supradoză în clădirea respectivă.

Decesele, insecuritatea, furturile, mizeria, traficul de droguri, bătăile şi gălăgia i-au adus la disperare pe vecinii de pe strada Sant Carles.

Citeşte pe adevarul.es ce spune românul în apărarea sa şi cum se bat cap în cap alibiurile sale

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite