În vacanţă, la rudele de la Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turismul la rudele din Spania, o noua formă de turism în afara ţării, a luat amploare în această vară pe coasta Mediteranei. Tot mai mulţi români profită de faptul că au pe cineva

Turismul la rudele din Spania, o noua formă de turism în afara ţării, a luat amploare în această vară pe coasta Mediteranei.

Tot mai mulţi români profită de faptul că au pe cineva la mare, în Spania, şi aleg să-şi petreacă vacanţa pe plajele de pe litoralul Mării Mediterane, având cazarea gratuită la rudele plecate la lucru.

Oferta bogată a companiilor aeriene de low-cost, care operează atât pe aeroporturile din Barcelona, cât şi pe cele din Valencia, a crescut apetitul rudelor din România pentru familia stabilită pe coastă.

"O am pe sora mea în Salou şi am decis să venim în luna de miere la ea. Aşa o vizităm şi pe ea şi profităm de faptul că stă într-una dintre cele mai frumoase staţiuni catalane. Nu se compară cu ce este la noi pe litoral", explică Dan şi Mirela, din Bucureşti.

Patru persoane, 10 zile, 300 de euro

Familia Gioruţ, alcătuită din soţ, soţie şi doi copiii, din Bucureşti, a găsit bilete de avion la 450 de euro pentru toată familia, în urmă cu patru luni. "Suntem patru persoane şi stăm la fratele soţiei. Biletele le-am luat ieftin, nu plătim cazare iar mâncarea ne costă puţin, pentru că gătim împreună. Dacă mergeam la noi la mare, ne costa mult mai mult", explică Ion Gioruţ. Familia şi-a propus să nu depăşească 300 de euro, bani pentru cheltuială.

În Catalunya, românii aflaţi în vizită îşi împart zilele de vacanţă între plajă, vizitarea Barcelonei şi parcurile de distracţie pentru copii. Bărbaţii sunt atraşi de stadionul Camp Nou, în timp ce femeile iau cu asalt magazinele, profitând de sezonul reducerilor. "Aici se simte diferenţa de preţ când sunt reduceri şi sigur găseşti ceva la un preţ bun", este de părere Mirela.

Vara aceasta, multe plaje din Catalunya au avut steagul roşu, majoritatea din cauza invaziei meduzelor, însă pe români nu i-a deranjat prea tare. "Când nu s-a putut merge la plajă, am profitat şi am mers cu toţii să vizităm Barcelona", spune Dan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite