1 Mai, la umbra palmierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Internaţională a Muncii a fost sărbătorită de conaţionalii noştri din Spania cu mici şi bere, la iarbă verde sau pe plajă În acest sfârşit de săptămână, destinaţiile

Ziua Internaţională a Muncii a fost sărbătorită de conaţionalii noştri din Spania cu mici şi bere, la iarbă verde sau pe plajă

În acest sfârşit de săptămână, destinaţiile preferate ale celor mai mulţi români din Spania sunt parcurile cu spaţii pentru grătar şi malul mării. De 1 Mai, ei au profitat de minivacanţa de patru zile.

Au venit pe meleaguri iberice în urmă cu mulţi ani, însă au luat cu ei şi o parte din obiceiuri. De 1 Mai, românii se adună şi petrec în stil pur românesc, la iarbă verde sau la plajă. În apropierea oraşului Castellon, se află parcul Pinar, singurul spaţiu verde din zonă prevăzut cu mese, bănci şi cuptoare special amenajate pentru încins cărbunii.

Nu că românii nu ar fi dornici de un grătar într-o poieniţă, lângă albia râului, dar amenzile Gărzii de mediu, care sunt împărţite cu dărnicie celor care fac focul în pădure, pornesc de la 600 de euro.

În ultimii ani, parcul a devenit locul de picnic şi de relaxare al românilor, mari amatori de mici sfârâind la grătar, stropiţi cu bere din belşug. Cum cei mai mulţi au sărbătorit 1 Mai în aer liber, românii care au venit în Pinar, după ora 10.00, cu greu au mai putut găsi un loc în care să-şi întindă pătura.

Sorin Arghiroaie, originar din Târgovişte, este însoţit de familie şi de prieteni, în total 11 persoane. "Lucrez în fiecare zi cu spaniolii, aşa că azi vreau să mă simt ca acasă şi să petrec alături de românii mei. Am pregătit cârnaţi, 50 de mici şi bere pentru toată lumea. Sper să ne ajungă", spune târgovişteanul.

Pe malul mării

Alţi români au preferat să sărbătorească ziua de 1 Mai pe malul mării. Temperatura de peste 25 de grade Celsius i-a împins pe curajoşi să se "răcorească" în apa Mediteranei.

"Ne-am obişnuit, din România, să mergem la mare pe 1 Mai şi să petrecem ziua pe plajă. Anul acesta, vremea din Spania ne-a permis chiar să facem o baie", mărturiseşte Carmen Drăguşin, aflată la plajă, lângă Castellon, împreună cu soţul şi un grup de prieteni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite