25 de tone de combustibil în apele portului Tarragona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava "Savinosa", cu 1.000 de tone de combustibil la bord, s-a scufundat parţial în portul din Tarragona, în dimineaţa zilei de astăzi. Din nava de 36 de metri lungime, care

Nava "Savinosa", cu 1.000 de tone de combustibil la bord, s-a scufundat parţial în portul din Tarragona, în dimineaţa zilei de astăzi.

Din nava de 36 de metri lungime, care alimentează portul şi alte nave cu combustibil, a început să se scurgă combustibilul transportat. Echipele de scafandri au inspectat carcasa navei pentru a evalua pagubele şi cantitatea de combustibil care s-a scurs în mare. Conform primelor estimări, pierderile sunt cuprinse între 10 şi 25 de tone.

Autoritatea Portuară din Tarragona şi Garda de Mediu au activat, după scufundarea parţială a navei, barierele de reţinere şi izolare a combustibilului, pentru a împiedica extinderea în afara portului. Totuşi, combustibilul a depăşit aceste bariere, iar noua măsură a constat în închiderea acestora şi dispunerea unei alte bariere duble pentru a se evita orice scurgere a produsului către alte zone. Au fost aduse nave specializate pentru a curăţa zona de petele de combustibil.

Potrivit guvernului catalan, nu s-au înregistrat răniţi şi nici nu este vorba despre vreo situaţie de risc. Surse din cadrul portului, au declarat că situatia este sub controlul autorităţilor şi că toate demersurile necesare pentru restabilirea situaţiei sunt în plină desfăşurare. De precizat că nava "Savinosa" îndeplinea condiţiile tehnice necesare pentru a putea naviga.

Foto: Olivera Taban

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite