“Noul Brâncuşi” îşi expune operele la Toledo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român în vârstă de 50 de ani, care îşi prezintă sculpurile în centrul istoric din Toledo (Spania), este descris de presa locală ca "noul Brâncuşi". Mihai Camara, originar din Buhuşi, judeţul Bacău, îşi prezintă operele în cadrul Adunării Internaţionale a Artiştilor Nexo în piaţa Primăriei din Toledo.

Expoziţia românului, intitulată „Diverbia", poate fi vizitată până la data de 1 martie 2011.

Citeşte şi:
FOTO Brâncuşi revine în atenţia presei europene datorită logo-ului Google

Google aniversează 135 de ani de la naşterea lui Brâncuşi cu un logo special

Comparaţia cu renumitul artist Constantin Brâncuşi se datorează primei lucrari a lui Mihai Camara. Expusă la rândul ei în centrul vechi din Toledo, aceasta poartă numele de „Genesis" şi expune motivul corpului uman, ca totem al operei lui Camara, asemenea creaţiilor lui Brâncuşi.

Artistul român în vârstă de 50 de ani recunoaşte că şi-a descoperit vocaţia de sculptor abia în urmă cu câţiva ani. Lucrările lui Mihai Camara arată „uniunea perfectă între expresivitatea lemnului şi texturile diferite ale metalelor modelate, pe cât de agresivă pe atât de sugestivă", scrie publicaţia spaniolă „La Tribuna de Toledo".

Vezi GALERIE FOTO cu operele lui Brâncuşi pe adevarul.es

Apariţia în presă a informaţiilor privind expoziţia românului la Toledo are loc şi în contextul aniversării a 135 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi, sărbătorită astăzi, 19 februarie, informează adevarul.es.

Află AICI ce a mărturisit Brâncuşi, pe patul de moarte, înainte de a se stinge din viaţă, în martie 1957

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite