MADRID: Tabără de ţigani români, desfiinţată după ce vecinii au trimis presei scrisori de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul pe care se afla tabăra ilegala va fi curăţat de angajaţii primăriei
Terenul pe care se afla tabăra ilegala va fi curăţat de angajaţii primăriei

Mai multe familii de nomazi se instalaseră, de câteva luni, pe un teren părăsit, situat la aproximativ patru kilometri de centrul capitalei spaniole.

Locuitorii de pe Avenida de Cordoba din capitala Spaniei au cerut Primăriei să evacueze cele şapte familii de ţigani, care s-au stabilit pe un teren din zonă şi să le găsească locuinţe în care să stea în iarna aceasta.

Locuitorii din zonă au trimis o scrisoare deschisă mai multor ziare din Spania, în care cereau autorităţilor să rezolve situaţia.

Două echipaje de la Poliția Municipală și două mașini de gunoi au participat la evacuarea nomazilor, care ocupaseră în mod abuziv un teren aflat pe Avenida de Cordoba, numărul 23.

Locatarii erau nemulțumiți de condițiile insalubre în care trăiau țiganii și au cerut Primăriei să-i evacueze pe noii veniți. Deși susțin că nu au fost agresați de vreunul dintre țigani, vecinii spun că le era teamă să meargă pe stradă de frică să nu fie jefuiți.

Pilar Cañada, în vârstă de 50 de ani, susține că țiganii respectivi "erau persoane sărace, nu erau violente, inspirau milă, dar și teamă". "Noaptea făceau aici focul, de parcă eram în Vestul Sălbatic. Își făceau nevoile fără nicio jenă că trece cineva pe stradă și îi vede", a declarat femeia pentru adevarul.es

"Nu sunt împotriva imigranților serioși, care vin aici să muncească. Sunt împotriva celor care fură sau fac trafic de droguri. Cei care vin trebuie să respecte legile țării. Eu, spre exemplu, dacă mă duc în România, respect legile acestei țări", a mai declarat femeia.

Poliția îi izgonea dimineața, ei se întorceau seara


Luis Romulos Gonzalez (42 de ani), constructor la un bloc din apropiere, susține că țiganii români erau cunoscuţi în zonă. "Poliția a venit vreo 5-6 zile la rând pentru a le cere să evacueze zona. Dimineața părăseau locul, iar după amiază se întorceau. Ultima oară Poliția le-a cerut să-și demonteze corturile. Acum, probabil că nu se vor mai întoarce".

După ce au fost evacuați, în urma lor a rămas un teren plin de gunoaie, situat la doar patru kilometri de centrul Madridului și la doar câteva sute de metri de stația de metrou Almendrales, într-o zonă modernă, cu multe blocuri noi.

LINK Vezi GALERIE FOTO cu imagini de la faţa locului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite