50% din spanioli ar vrea ca ţiganii români să fie expulzaţi din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigani deportaţi din Franţa sursa: QUE
Ţigani deportaţi din Franţa sursa: QUE

Un sondaj comandat de unul din principalele cotidiene din Spania arată că unul din fiecare doi spanioli vede cu ochi buni eventuala aplicare a măsurilor lui Sarkozy şi pe tărâm iberic.

Institutul de cercetare şi sondare a opiniei publice a realizat un studiu, comandat de cotidianul ABC, despre imigraţie, care relevă faptul că spaniolii nu văd cu ochi răi expulzările ţiganilor români şi bulgari din Franţa, scrie Libertad Digital. De altfel, 50% dintre spanioli ar fi de acord cu aplicarea de măsuri similare în Spania.

Citeşte şi:
Time: "Toleranţa Spaniei faţă de ţigani. Un model pentru Europa?"

400 de ţigani români terorizează un sat din Sevilla

O româncă vorbeşte despre prejudecăţile spaniolilor din Galicia

O decizie polemică, care ar putea avea repercusiuni în Spania, dat fiind că mulţi dintre expulzaţii din Franţa aleg să vină în Spania, susţine sursa citată. Mai concret, în Barcelona. Pe de altă parte, în ciuda "circului" mediatic al sectoarelor de stânga, deportări similare se realizează şi din Spania, conform legii. Mai exact, cazul ţiganilor români cu antecedente penale din tabăra ilegală "Gallinero", de lângă Madrid.

Studiul realizat de DYM mai atinge şi alte aspecte sociale. Concret, altă chestiune polemică este cea a vestimentaţiei femeilor musulmane, cinci din fiecare zece spanioli aplaudând interzicerea vălului musulman, sau hiyab-ul (văl care lasă doar chipul descoperit), şi 68,6% se opune cu vehemenţă ca femeile musulmane să poarte "burka" în public (văl care acoperă tot corpul şi toată faţa).

"Recent, în Franţa s-a dispus expulzarea ţiganilor bulgari şi români în ţările lor de origine. Sunteţi de acord cu această măsură?". Aceasta era întrebarea la care trebuiau să răspundă spaniolii. 38,6% se arată puţin sau deloc de acord, 32% dintre spanioli sunt "foarte de acord" sau "destul de acord", în timp ce 19,7% sunt "oarecum de acord". Ceea ce, însumat, face ca spaniolii care sunt "foarte" sau "destul de" acord să ajungă la 51,7%.

Citeşte pe adevarul.es care sunt regiunile cele mai "pornite" împotriva ţiganilor români şi care sunt categoriile sociale care se opun expulzării acestora

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite