Asociaţiile de ţigani din Spania îl dau în judecată pe Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Union Romani din Spania, Juan de Dios Ramirez, se ocupă personal de întocmirea documentaţiei de acţionare în instanţă la Tribunalul Uniunii Europene a şefului de stat francez.

"Uniunea Romani spaniolă, sprijinită de Uniunea Romani Internaţional, îl va chema în instanţă pe Sarkozy". Aceasta este intenţia declarată de Juan de Dios Ramirez, preşedintele Uniunii Romani din Spania.

Citeşte şi:

Ţiganii spanioli cer intervenţia statului în problema deportării rromilor din Franţa

Este puţin probabil ca ţiganii alungaţi din Franţa să vină în Spania

 Juan de Dios Ramirez a explicat cum va urma să acţioneze asociaţia pe care o conduce: "Pentru prima dată în istoria poporului ţigan, vom renunţa să ne mai lamentăm pentru a trece la acţiune cu aceleaşi arme cu care ne asupresc "gagii" (cum îi numesc ţiganii pe cei care nu sunt ţigani). Vom intenta proces împotriva preşedintelui francez în faţa Tribunalului de Justiţie al Uniunii Europene din Luxemburg", relatează El Pais.

Totodată, preşedintele Uniunii Romani este cel care pregăteşte documentaţia necesară pentru a o prezenta în faţa Tribunalului.

"Guvernul francez violează unul din pilonii fundamentali ai Constituţiei Europene, aprobată la Lisabona în decembrie 2009, în care apărarea drepturilor omului şi respectul faţă de minorităţi sunt fundamentale", spune oficialul Union Romani.

De Dios Ramirez face referire la articolul 1 bis care specifică: "Uniunea Europeană este fundamentată pe valorile respectului faţă de demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respect faţă de drepturile umane, inclusiv faţă de persoanele aparţinând minorităţilor".

Află de ce este Spania un stat-model în problema de integrare a romilor şi cu ce costuri a reuşit incluziunea socială a ţiganilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite