România copiază modelul spaniol de integrare a ţiganilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia Europeană a lăudat modelul spaniol de integrare Foto: adevarul.ro
Comisia Europeană a lăudat modelul spaniol de integrare Foto: adevarul.ro

După ce Comisia Europeană a lăudat modelul de integrare al Spaniei, ţara care a cheltuit cei mai mulţi bani pentru integrarea ţiganilor, România vrea să copieze acest model şi să-l aplice întocmai.

România doreşte importarea modelului spaniol de integrare a ţiganilor, conform declaraţiilor secretarei de Stat pentru Imigraţie, Anna Terron, citate de cotidianul ABC.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România, Ioan Nelu Botiş, a cerut să viziteze Spania pentru a cunoaşte de aproape modelul spaniol şi a studia acţiunile de integrare care s-au luat în statul iberic în problema ţiganilor.

Citeşte pe adevarul.es de ce Spania este statul UE cu cea mai bună politică de integrare a ţiganilor

"Vom munci împreună cu România, pentru a o ajuta să-şi rezolve dificultăţile, pentru că soluţia este în a deveni capabili de a-i integra pe ţigani în propria lor ţară", a declarat Anna Terron, care a explicat că situaţia ţiganilor în Spania şi Franţa este "foarte diferită", dat fiind că în Spania trăiesc ţigani spanioli care locuiesc în acelaşi loc, permanent, în timp ce în Franţa sunt ţigani nomazi romaní.

Comisia Europeană a lăudat modelul spaniol de integrare şi a pus în mişcare un grup de lucru pentru a căuta cele mai bune variante de îmbunătăţire a incluziunii sociale a ţiganilor.

Află ce sumă de bani investeşte pentru programele de integrare a romilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite