Încep expulzările ţiganilor şi din Spania?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra tabără de ţigani de la marginea Madridului, "El Gallinero" ("Coteţul") este din nou subiectul zilei în presa spaniolă. 30 de locuitori ai acestei tabere, infractori recidivişti, vor fi expulzaţi în România.

Citiţi şi:

Romii au aruncat şampania şi parfumul

Datele oficiale spun că în "Coteţ" sunt peste 70 de colibe. Toate sunt folosite ca locuinţe, deşi unele funcţionează ca săli de biliard. Calculele vorbesc că în această tabără trăiesc între 200 şi 300 de persoane, scrie ABC, deşi alte publicaţii vorbesc despre 400 de persoane, iar unele chiar de 800.

Poliţia din Madrid a decis să pună piciorul în prag în problema infracţionalităţii din această tabără de ţigani, aflată la doar 13 kilometri de Puerta del Sol, kilometrul 0 al capitalei Spaniei. Poliţiştii au iniţiat deja un plan de acţiune, urmând ca la finalul acestuia să expulzeze mai mulţi ţigani români din "El Gallinero", în special pe cei care au comis mai multe infracţiuni de-a lungul timpului.

Brigada Provincială de Imigraţie şi Documentaţie lucrează în aceste zile, alături de Comisariatul de Poliţie din districtul de care aparţine tabăra de ţigani, pentru ca "persoanele care constituie o ameninţare pentru siguranţa cetăţeanului" să fie trimise înapoi în ţara de origine. Majoritatea celor vizaţi sunt originari din estul României, din Brăila şi Ţăndărei.

Începând cu luna aprilie, metodele de acţiune ale poliţiei în tabăra de ţigani s-au schimbat. Ţinând cont că arhivele poliţieneşti arată o creştere alarmantă a arestărilor în rândul locuitorilor din "Coteţ", nu există îndoială că tabăra s-a transformat într-un focar de delincvenţă, care afectează toţi membrii săi. Poliţia madrilenă va aplica Legea Străinilor, care permite repatrierea delincvenţilor periculoşi sau a infractorilor recidivişti, chiar dacă este vorba de cetăţeni comunitari, cum este cazul românilor începând cu 1 ianuarie 2007.

Citeşte pe adevarul.es cum intenţionează spaniolii să expulzeze ţiganii fără a-şi atrage criticile Uniunii Europene şi cum se delimitează aceştia de expulzările din Franţa.

CITEȘTE ȘI: Romii cărăşeni susţin expulzarea confraţilor din Franţa, pe motiv că fac "rele"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite