"Într-un fel, francezii au dreptate, dar asta nu e o scuză pentru rasism"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Asociaţiei Românilor din Asturias, Iuliana Gonzalez Arguelles, crede că există ţigani care comit infracţiuni şi refuză integrarea, dar spune că asta nu este o scuză pentru rasismul Guvernului Franţei faţă de o întreagă etnie.

"Înţeleg că nu ne vor în Franşa, dar, în fond, nu este altceva decât rasism, trebuie căutat un sistem de integrare şi o soluţie la această problemă". Aceasta este opinia preşedintei Asociaţiei Românilor din Asturias (ARA), Iuliana Gonzalez Arguelles, despre expulzările ţiganilor români de pe teritoriul francez, ordonate de Guvernul Sarkozy în această vară. ARA numără 600 de membri, iar în această asociaţie sunt integraţi, de asemenea, şi ţigani proveniţi din România, scrie La Nueva Espana.

Preşedinta ARA consideră că expulzările de ţigani români din Franţa pornesc de la "discriminare". De altfel, asociaţia pe care o conduce nu face diferenţe între membrii ei din punct de vedere al etniei. "Avem ţigani, nu ştiu câţi exact. Nu le place şi cum toţi suntem români nu îi considerăm a fi ţigani, pur şi simplu suntem un grup de imigranţi de aceeaşi naţionalitate în Asturias, fără deosebire de rasă", spune Iuliana.

Citeşte pe adevarul.es care crede Iuliana Gonzalez că este soluţia optimă în cazul ţiganilor din Europa şi de ce crede preşedinta Asociaţiei Românilor din Asturias că romii expulzaţi vor reveni în Franţa

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite