Doi politicieni spanioli incriminează ţiganii români pentru “problemele de convieţuire” existente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta şi candidata din partea PPC la Preşedenţia Catalunyei, Alicia Sanchez-Camacho, şi preşedintele PP Badalona, au ţinut un discurs în centrul oraşului, incriminând din nou ţiganii români pentru "problemele de convieţuire" pe care aceştia le provoacă.

Vinerea trecută, liderul şi candidata Partidului Popular (PP) la preşedenţia Guvernului Autonom Catalan (Generalitat), Alicia Sanchez-Camacho, a jucat rolul de gazdă pentru eurodeputata franceză Marie Therese Sanchez-Schmid într-o plimbare pe străzile Badalonei. Politiciana conservatoare din partidul lui Nicolas Sarkozy dorea să vadă cu ochii ei dacă în cartierele din oraşul catalan există aceleaşi conflicte precum cele provocate de ţiganii români în Franţa, scrie El Pais.

Ieri, Sanchez-Camacho s-a întors în Badalona pentru o baie de mulţime organizată de echipa ei de precampanie electorală, profitând de polemica ridicată de deportarea ţiganilor din Franţa pentru a transforma imigraţia în vârful de lance al discursului său.

Liderul popularilor catalani a explicat că obiectivul partidului său este "eradicarea imigraţiei ilegale", astfel încât "nici un imigrant să nu aibă mai multe drepturi decât un spaniol". Sanchez-Camacho a calificat drept "ipocriţi" pe acei "care au criticat" vizita sa de vineri în Badalona, acuzându-i că "vor să nege realitatea imigraţiei". Astfel, Sanchez-Camacho a avertizat că, pe durata lunilor de campanie electorală, va vizita şi celelalte municipii catalane care au "probleme cu imigraţia". "Voi vizita Salt, Vic şi El Vendrell. Şi mă voi întoarce în Badalona de câte ori va fi nevoie".

Citeşte pe adevarul.es ce a declarat Xavier Garcia Albiol, "celebrul" politician catalan care acum câteva luni distribuia fluturaşi cu mesajul "Nu vrem români"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite