10 ţigani români evacuaţi dintr-o casă în ruine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Alazne Olaizola, Guipuzcoa, a decis evacuarea celor 10 români care locuiesc într-o casă abandonată din cartierul Arroa Behea. Surse din cadrul primăriei au declarat că această

Primăria din Alazne Olaizola, Guipuzcoa, a decis evacuarea celor 10 români care locuiesc într-o casă abandonată din cartierul Arroa Behea. Surse din cadrul primăriei au declarat că această clădire se află într-un stadiu de deteriorare foarte avansat, încât reprezintă un adevărat pericol pentru cei care locuiesc în interiorul ei.

Astfel, mare parte din edificiu nu are acoperiş, grinzile sun t susţinute, în unele locuri doar de frânghii, iar la intrare ţiglele sunt înlocuite cu pături sau folii de plastic. Situaţia a atras atenţia Crucii Roşii din localitate care a decis, împreună cu primăria, evacuarea celor care locuiesc în edificiu.

Deşi nu se ştie unde vor pleca aceste persoane, reprezentanţii primăriei spun că acolo nu vor putea rămâne. Printre persoanele care ocupă clădirea se număra doi minori şi o femeie gravidă în luna a şasea. Primăria prevede evacuarea în decursul lunii iulie, iar ţiganii de naţionalitate română au declarat, pentru ziarele locale, că nu au găsit un alt spaţiu în care să locuiască.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite