Țiganii români din Cañada Real Galiana nu vor primi locuințe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
398 de țigani români, printre care se află și mulți copii, vor mai avea de așteptat locuințele sociale
398 de țigani români, printre care se află și mulți copii, vor mai avea de așteptat locuințele sociale

Cel puțin pentru moment, autoritățile de la Madrid tergiversează alocarea de case pentru locuitorii din El Gallinero. Conform unui recensământ, în tabăra țiganilor români stau acum 398 de persoane.

Țiganii români din tabăra ilegală El Gallinero, situată în Cañada Real Galiana, la marginea capitalei Madrid, nu vor primi prea curând locuințe sociale din partea autorităților de la Madrid.

Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă Javier Ramírez Caro, șeful Institutului de Integrare Socială (IRIS) al Comunității Madrid. IRIS a făcut zilele trecute un recensământ al persoanelor care locuiesc în mai multe tabere ilegale din Comunitatea Madrid. Conform acestui recensământ în El Gallinero locuiesc 89 de familii de țigani români, adică 398 de persoane.

Acestea însă vor mai avea de așteptat până când vor primi locuințe sociale, conform protocolului semnat în luna octombrie între Primăria Madrid și Comunitatea Madrid. Cele două instituții au ajuns la o înțelegere pentru desființarea taberelor ilegale din mai multe zone din apropierea capitalei madrilene.

Conform protocolului, 499 de familii din taberele Cañaveral, Las Mimbreras, Santa Catalina și El Ventorro vor beneficia de locuințe puse la dispoziție de cele două organisme.

Cât îi privește pe țiganii români din El Gallinero, se pare că aceștia vor trebui să mai aștepte până când vor părăsi tabăra. Întrebat de Europa Press despre situația românilor, Javier Ramírez Caro s-a limitat să declare doar că s-a realizat recensământul.

Vezi pe adevarul.es de ce se tergiversează alocarea de locuințe pentru țiganii români și care este profilul unei familii care primește o asemenea casă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite