Peste 30 de ţigani, evacuaţi dintr-un cartier de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 30 de ţigani au rămas fãrã un acoperiş deasupra capului în prag de iarnã, dupã ce autoritãţile spaniole le-au dãrâmat barãcile în care locuiau. Romii îşi construiserã

Mai mult de 30 de ţigani au rămas fãrã un acoperiş deasupra capului în prag de iarnã, dupã ce autoritãţile spaniole le-au dãrâmat barãcile în care locuiau. Romii îşi construiserã şase ghetouri în cea mai scumpã zonã rezidenţială din Madrid, unde preţul unei vile este de peste un milion de euro.

În urmă cu doi ani, câteva familii de romi s-au instalat pe un teren viran din Moncloa Aravaca, cartier în care majoritatea locuitorilor sunt vedete şi oameni de afaceri. Cu timpul, în zonã s-au adunat peste 30 de persoane. Ei îşi  construiserã barãci, în care locuiau împreunã cu copiii lor.

Ţiganii îşi instalaserã ilegal curent electric şi pregãteau mâncarea la cuptoare fãcute din cãrãmidã. Din spusele vecinilor, rezultã cã ţiganii trãiau din mila trecãtorilor şi din vânzarea de fier vechi pe care îl adunau de la gunoi. Copiii nu mergeau la şcoalã şi îşi însoţeau pãrinţii la cerşit. Niciunul dintre locuitorii aşezãrii nu avea permis de reşedinţã în Spania. 

La începutul acestui an, locuitorii cartierului au depus plângeri la Adunarea Municipalã din Moncloa Aravaca, susţinând cã ţiganii au acumulat mormane de gunoi şi cã aşezarea ilegalã stricã estetica zonei. Ei au spus autoritãţilor cã le este teamã cã romii vor pãtrunde în locuinţele lor pentru a fura, în ciuda faptului cã toate casele au sisteme de alarmã şi sunt păzite de agenţi de pazã.

Cazul a fost trimis judecãtorilor, care au ordonat, în luna septembrie, demolarea barãcilor. La sfârşitul lunii, ţiganii au fost informaţi de decizia oamenilor legii, iar miercuri escavatoarele au început sã dãrâme ghetourile.   Romii au plecat, fãrã a fi nevoie de intervenţia agenţilor de la Poliţia Naţionalã, prezenţi la faţa locului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite